A Pató Pál Párt Kormányprogramja

Elemezve az előző kormányok ténykedéseit, azt a megállapítást tehetjük, hogy egy kormány akkor használ legtöbbet a hazának, ha nem tesz semmit. E felismerés alapján kormányunk mindent meg fog tenni a nemzet felvirágoztatása érdekében.
Politikánk eredményeit emelt fővel vállaljuk, a hiányosságról pedig őszintén megmondjuk, hogy arról az előző kormány tehet.

Államigazgatás

A mi kormányunk nemcsak a gazdaságból fog kivonulni, de a politikából is.
A minisztériumok létszámát néhány főre csökkentjük. A felszabaduló munkaerő számára gyorstalpaló snóbli és "hello bubi" tanfolyamokat szervezünk.
A megtakarított költségekből visszafizetjük az államadósságot.

Belpolitika

A fennmaradó kevés hivatal tisztségviselői csak azok lehetnek, akik a legtöbb befizetést vállalják a legálisan begyűjtött csúszópénzekből.
A legjobb rablókat pandúrokká képezzük át.

Gazdaságpolitika

Minden adó megszűnik, kivéve a forgalmi adó (ÁFA, ami egységesen 10% lesz), és az évi 1%-os vagyonadó. A vagyonát mindenki maga értékelheti, de a meghatározott áron el is kell adnia, ha valaki meg akarja venni. Így az adóellenőrzés is minimális energiát vesz igénybe.

Szociálpolitika

Semmi nem lesz ingyenes. Mindenért az fizet, aki igénybe veszi. Születésekor mindenki megkapja társadalmi örökségét, amiből fedeznie kell az egészségbiztosítsát, neveltetését, képzését és ez szolgál induló tőkeként is a tanulmányok befejezése után. Kiskorúak (21 év alatt) csak a társadalmi örökség kamatait használhatják, nagykorúak a tőke felét tetszőlegesen kockáztathatják.

Külpolitika

Hidakat és nem gátakat építünk a szomszédos és a nem szomszédos államokkal is.
Játékos vetélkedőket szervezünk a kapcsolatépítés segítésére:

Liska Tibor
párton kívüli miniszterelnök-jelölt
1998. Április